dinsdag 12 juni 2018

Twijfel of je wel echt hulpbehoevend bent??

Bij het JCvSZ testen ze de patiënten of ze wel ECHT hulpbehoevend zijn!!

Het betreft mijn mening dat dit zo niet mag gebeuren en dat er terstond wat aan moet worden gedaan.

Je gelooft je oren en je ogen niet als je patiënten intervieuwd die door lichaamlijke aandoeningen zijn aangewezen op verpleging van het JCvSZ.

Als patiënt ben je overgeleverd aan de zorg. Normaliter wordt je door een arts beoordeeld alvorens je wordt door verwezen naar een verzorgings/verplegings tehuis. Of naar een revalidatie centrum

Bij justitie is het niet anders. Het Scheveningse somatische Centrum worden zulke patiënten ter verzorging aangeboden door PI instellingen of een GGD arts of door een specialist als je een detentie moet ondergaan maar tegelijkertijd tijd dus zorg nodig hebt.

Toch wordt er vaak door het verplegend personeel inclusief de artsen die er werkzaam zijn getwijfeld aan de echtheid van die zorgvraag.

Zo werd bij een bedlegerige vrouw die afhankelijk was van zorg aan bed een test gedaan. Zij moest gebruik maken van de PO stoel en kon zelf niet afpoetsen en moest daarvoor met dr bovenlichaam en dr blote billen naar achteren liggen totdat ze werd schoon gemaakt en weer in bed geholpen kon worden.

Door de twijfel die men (onterecht bleek later) had hebben ze deze vrouw meer dan 15 minuten zo laten hangen en ze voelde zich vreselijk vernederd en had erg veel pijn door het lange staan.
Daarna kwam de verpleger en deed alsnog zijn werk.

Zulke praktijken zijn ontstaan door manipulatie vanuit gedetineerden naar verpleging en artsen maar mogen nimmer worden getest. De vrouw overweegt aangifte te doen bij de politie van mishandeling tegen deze verpleger.

Klinkt middeleeuws? Was dat maar zo!! Tevens is bewezen dat soortgelijke acties vaker worden gehanteerd.

Geef gerust commentaar als je er iets over kwijt wilt.

Het zijn maar zo grepen uit de praktijk waardoor ik vind dat dit centrum zo spoedig mogelijk moet sluiten.

Andere art. Vuilnis van Justitie!!!

Myrthe

*verhaal gebaseerd op waargebeurde ervaringen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten