dinsdag 26 juni 2018

Frituurvet in de recreatie ruimte bleek niet geschikt voor gezichtsbehandeling!

Frituurvet in de recreatie ruimte bleek niet geschikt voor gezichtsbehandeling!


2005 Vrouwengevangenis Zwolle

Gerda vertelde me wat er gebeurd was in de recreatieruimte van de afdeling waar ze verbleef met een gevangenis straf van 12 jaar. Ze had heel wat gezien, en begon te vertellen;

Naomi stond in de keuken van de recreatieruimte haar geschilde aardappelen te frituren. Ze had ze in de cel voor die tijd mogen schillen en was klaar om ze te bakken.

Ze vergat echter dat Bianca ook frietjes wilde maken, omdat het eten in de gevangenis zo slecht is en aardappelen een goedkope oplossing was. Uiteraard duurde het allemaal te lang en was er maar 1 frituurpan op 20 vrouwen.

Bianca werd ongeduldig en Naomi nam de tijd. Ze waren nog niet knapperig genoeg en dus moest het nog langer in het vet. Telkens als Bianca kwam kijken was er weer een reden om haar te vernederen en Naomi ging daarin te ver en deed extra langzaam met alles.

Het was dan ook geen wonder dat Bianca flipte en spontaan uit haar eigen pan kookte.


Bianca greep met haar blote handen de frituurpan met de frietjes er nog in en smeet hem naar Naomi. Het bijna kokende vet droop op het gezicht van Naomi naar beneden op de grond.

De ambulance kwam en Naomi was voor haar leven getekend. Frituurvet brandt zover in de huid dat je het niet kunt voorkomen dat er ernstig letsel ontstond.

Iedereen moest naar binnen en het bakken was sinds dien voorgoed voorbij voor allemaal.
Je kan het een gezicht pealing noemen maar ik garandeer je dat Naomi zich daar vast wat anders bij had voorgesteld.

En Bianca? Ja die heeft geen frietjes meer gezien. Wel de muren van de isolatiecel..

* Myrthe Cohen
* Gebaseerd op de waarheid







Geen opmerkingen:

Een reactie posten