dinsdag 19 juni 2018

Sexueel Misbruik door bewaker levert straf op voor gedetineerde!!!

In Nederland aangekomen bleek haar werk niet het werk te zijn dat haar beloofd werd.

Nieuwesluis 2004

Nathalia uit Roemenië kreeg DE KANS VAN HAAR LEVEN. Weg uit de armoede en toekomst perspectief in Nederland.

We kennen in Nederland ook loverboys, maar er wordt naar mijn mening niet genoeg voor gewaarschuwd. Zo interviewde ik Nathalia die vanuit Roemenië. Naar Nederland werd gelokt.

Ze was beeldschoon en nog maar 16jr toen haar knappe vriend haar ontmoette. Ze ging in op zijn aandringen om in Nederland een betere toekomst te verwerven.

Het bleek een leugen. Haar werk werd in het geheel anders op álle vlakken. Ze werd geslagen en verkocht op de zwarte markt aan een pooier in Amsterdam. Kreeg een vals paspoort, werd haar leeftijd opgeschroefd naar 18jr, en kon ze aan het werk als escort lady. Ze kreeg amper te eten en werd totaal mishandeld en misbruikt. Eerst door de pooier zelf en daarna aan betalende klanten.

Uiteindelijk na 2 jaar nam ze het heft in eigen handen en vocht terug met dodelijke afloop voor de pooier.

De politie arresteerde haar en hier zat ze dan. Nu wel met haar eigen leeftijd van net 18 jaar.
Het stopte echter niet. Ook in de PI werd ze misbruikt door een bewaker die haar Case manager werd. Alex de PI medewerker nam zijn sociale taken wel heel serieus. Ze moest hem seks gerelateerde behandelingen geven om meer gedaan te krijgen.

Dat gebeurde bij de laatste ronde om 11 uur s avonds wanneer de PI medewerker de “koppen telde”
In de stalen deur zat ter hoogte van een normale brievenbus een luikje waar ook wel eens eten door naar binnen werd geschoven als gedetineerden de cel niet mochten verlaten.

Hij schoof echter geen eten door het luik maar zijn geslachtsdeel en Nathalia deed wat je gewend was te doen. Dat ging tijden zo ongemerkt door. Totdat de buurvrouw naast Nathalia argwaan kreeg en haar erna vroeg.

Nathalia brak in huilen uit en bekende de daad van de bewaker. Hij werd gemeld door de buurvrouw en ging na een afwezigheid van 2 weken en een blijvende ontkenning op een andere vleugel werken.

Nathalia werd opnieuw gestraft door haar te laten overplaatsen naar een andere PI. Ze moest haar plek weer achterlaten en ging.

Ze brak in tranen uit en vroeg me of het zou kloppen dat je krijgt wat je verdiend. Ik zei natuurlijk niet. Ik vroeg haar wat ze het liefste zou willen.

“Naar mijn moeder toe”. Haar moeder had ze niet meer gezien sinds haar vertrek uit Roemenië en had haar nimmer verteld over haar werk. Toen ze vast kwam te zitten vertelde ze haar moeder dat het ging om diefstal en dat ze snel thuis zou komen. Haar moeder kon haar nooit bezoeken en Nathalia kon, met hetgeen ze verdiende in de bajes niet vaak bellen. Nu begonnen mijn eigen ogen te branden en nam ik afscheid met een knuffel.

Wanneer is het genoeg? Is het allemaal geoorloofd?? Wie geloofd nou een hoertje uit Roemenië??? Niemand. Helemaal niemand. Behalve de buurvrouw die de geluiden hoorde wanneer de laatste ronde werd gelopen.

De latere berichten waren dat Nathalia zich van het leven had beroofd in de nieuwe plek in gevangenis ter Peel. Daar werd namelijk afgerekend met dames “die leugens verspreidde over collega’s”.

Deze berichten heb ik niet nagetrokken omdat ik bang zou zijn voor een bevestigingsantwoord. Ik wil ergens het idee houden dat die berichtgeving NIET WAAR is.

Mythe Cohen

* gebaseerd  op de waarheid.
* foto vrouwengevangenis Nieuwersluis




Geen opmerkingen:

Een reactie posten