dinsdag 12 juni 2018

PI Medewerkers zitten vrijwillig 8 uur per dag achter gesloten deuren!!

PI Medewerkers zitten vrijwillig 8 uur per dag achter gesloten deuren!!
Ontevreden Personeel Over de Boodschappen Delen!!!

Gevangen en boodschappen.

Een prestatie op zich. En een moeilijke dag van de week voor gedetineerde en de PI Medewerkers.

Donderdagmiddag weet iedereen begint de stress toe te nemen. Heb ik mijn boodschappen gekregen. Mijn rookwaar? Mijn eten? Mijn telefoon kaarten? En nog veel meer en vaak, heel vaak, werd er gezegd dat de winkel een foutje had gemaakt en dat het even uitgezocht moest worden.

Sommige PI medewerkers nemen die donderdag een andere dienst of nemen vrij of melden zich ziek. 

Want hoe ga je verklaren aan een rokende gedetineerde dat hij/zij haar rookwaar niet krijgt. Of een beller zijn/haar telefoonkaarten niet krijgt?

Het lijkt er soms gewoon op dat ze het expres doen. Gedetineerden pesten. Waarom boodschappen aan mensen die achter de deur zitten? Het lijkt wel een HOTEL? Of waar betalen ze die boodschappen van?

Uiteraard zijn er weer genoeg vooroordelen over maar ik zal proberen een beeld te schetsen waarom het zo belangrijk is.

Men krijgt als gedetineerde eten van een extern bedrijf die dat eten niet kunnen slijten bij andere winkels zoals de Emte en de Coop. Het zijn voor verwarmde bakken met eten en zodra ze binnen zijn en worden gedeeld om 12 uur, zijn de bakken lauw en dat maakt de smaak nog erger.

Het zijn maaltijden die massaal worden afgeslagen omdat ze absoluut vaak (bijna altijd) niet te eten zijn. De maaltijden kosten per stuk z'n 2,50 euro en meer dan 80% gooit die maaltijden weg en of nemen ze niet eens aan. Sommige PI Medewerkers hebben plaatsvervangende schaamte bij het delen van die maaltijden. Ze smaken allemaal gelijk, zijn flauw en stinken zodra het plastic eraf gaat naar stront.

Maar ook gedetineerden moeten eten, en daarom maken ze gebruik van de winkel om zelf enkele etenswaren te bestellen. Uiteraard moet men daar ook rookwaar en telefoonkaarten kopen.

Maar alles aan die winkel gaat fout. Er zijn 100+ klachten uit gegaan maar er veranderd niks. Er wordt wel altijd geld afgeschreven van je rekening maar de levering blijft dan uit of is niet compleet.
Dan heb je de hele week uitgekeken naar je boodschappen, hebt je rookwaar op en of je bel tegoed en ja hoor, de boodschappen blijven weer uit…

Dan moet het worden uitgezocht en dan komt het VOLGENDE WEEK wel weer goed. Nou dan gaat het natuurlijk mis als je al de hele week, vanwege het slechte eten, wacht op die boodschappen, en weet dat je dan pas weer een week later kunt bestellen.

Dan is het niet raar dat de gedetineerden gaan piepen en klagen. Want niemand in de gevangenis kan zonder rookwaar en of een aansteker…. En dan moeten die PI Medewerkers ermee dealen en de klappen opvangen. Zelf soms de ECHTE klappen opvangen als een gedetineerde uit zijn vel springt.

Dat is 1 van de reden waarom menig personeel de snor drukken op die dagen.
Er zijn veel zieken en veel overspannen PI Medewerkers die niet meer terugkomen ook.

De werkdruk wordt hoger, De tijden worden langer, De collegialiteit is ver te zoeken, Er is teveel verloop in personeel om een goede band op te bouwen in je team. En de afdelingshoofden doen niet te veel en ook "hun handen zijn gebonden" zeggen ze maar hun interesseert het weinig tot niets in mijn mening! Eigen haggie EERST!!

Zie de voorgaande artikelen over de misstanden binnen de huizen van Justitie;

Vorige artikelen




Groet, Myrthe

# Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten