woensdag 6 juni 2018

De Vuilnisbak van Justitie

Zo maar een gedachte die je te binnen schiet als je bij een zitting bent bij het Regionaal Medisch Tuchtcollege in DEN HAAG.

Mijn mening;
Wat een zooitje is het daar met de medische zorg voor mensen die in de gevangenissen zitten. Natuurlijk denken veel mensen "tja dan moet je maar zorgen dat je er niet terecht komt". Dat heb ik zelf ook wel eens gedacht. Maar het blijkt veel genuanceerder dan dat. Wat gebeurd er met je als je in die situatie komt dat politie je moet aanhouden op bevel van een onzichtbare OvJ. (officier van Justitie) Hoe dan verder? 

Lees in de Blog wat mij persoonlijk overkwam en hoe ik als ervaringsdeskundige absoluut een EERLIJKE kijk kan geven van wat er gebeurd AAN DE ANDERE KANT VAN DE DEUR.

Het werden verschillende (ex) gedetineerden teveel en ze besloten de Media erbij te betrekken. Dit kon echter niet terwijl ze nog binnen de muren zaten want, zo bleek, dan waren de consequenties ZEER onaangenaam. Toch lukte ze het om bij de NIEUWE REVU een luisterend oor te vinden. Ze publiceerde;

DE NIEUWE REVU schrijft..

Het AD luidde de klok in maart 2018.
Kijk naar de recente stukken in de media 

Daarna kwam het vervolg artikel in het AD naar aanleiding van de zitting bij het Regionale Medisch Tuchtcollege te DEN HAAG (bijna 3uur durende zitting) Hier stonden 3 Artsen terecht en 1 Hoofd verpleegkundige en 1 verpleegkundige. 
Wat er bij het tuchtcollege uit kwam. 

Vind je het nu waard om even je gedachten gang en vooroordeel opzij te zetten? Lees me want er komt MEER, VEEL MEER. Het zal je blijven verbazen maar inmiddels liggen er vragen bij de 2e kamer welke ik ook niet zo snel beantwoord zal zien.

Wordt vervolgd…

Zie hier de volgende artikelen;
De verhoudingen in het JCvSZ
Gevangenbewaarders vrijwillig achter de deur!!

Myrthe.

*verhaal gebaseerd op waargebeurde ervaringen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten